Topptaukort

Innføringskurs dag 1. Topptau.

Topptaukurs er første del av NKF Grunnkurs. Topptaukurs gir grunnleggende kunnskap for å kunne prøve seg på topptauprøven.

Innhold: 
Her lærer du det grunnleggende for å kunne klatre og sikre andre på topptau (å klatre med tau som allerede henger i veggen). Vi vektlegger det vi kaller håndverket i klatring – det som har å gjøre med sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid.

Kurset er godt egnet for deg som vil finne ut om klatring er noe for deg, og for foreldre som ønsker å sikre barn. Kurset gir grunnleggende kunnskap for å kunne prøve seg på topptauprøven. Med Topptaukort kan du når som helst bygge på med innføringskurs dag 2, brattkort, for å skaffe kompetanse til å gå opp til brattkortprøven.

Utstyr:
Du trenger ikke å ha eget klatreutstyr for å delta, vi låner deg det du trenger.

Aldersgrense:
Du må ha fylt 13 år. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Det trengs ingen klatreerfaring fra før.

Utsnitt fra NKF sitt reglement som vi følger: «Kort skal ikke utstedes til barn under 13 år. Mindreårige mellom 13 og 18 år som demonstrerer tilstrekkelig modenhet og sikkerhetsinnsikt kan, etter grundig vurdering og foresattes samtykke, godkjennes for kort. Før fylte 18 år er foresatte ansvarlige for at innehavere av kort holder kunnskapen ved like. »

Varighet: 4-5 timer

Test: Rundt 14 dager etter endt kurs blir det satt opp en topptau-/brattkorttest hvor deltakerne kan gjøre ett forsøk på å ta prøven.

Pris: 800,-.

  • Prisen inkluderer en topptaukortprøve.
  • Prisen inkluderer ikke kostnaden (200,-) for å bestille topptaukort fra NKF via brattkompetanse.no

Avbestilling:

  • Ved avbestilling 14 dager før kursstart, vil 100 % av kursavgiften bli refundert.
  • Ved avbestilling innen 7 dager før kursstart, vil 50 % av kursavgiften bli refundert.
  • Ved avbestilling med mindre en 7 dager før kursstart, vil 0 % av kursavgiften bli refundert.

Påmelding: https://www.klatreklubben.no/produktkategori/kurs/

Info fra Norges Klatreforbund: