Sikringskortprøve

Brattkort og topptaukort

For å ivareta sikkerheten ved innendørs tauklatring har NKF en sertifiseringsordning for sikrere. Begge sertifiseringene er basert på en ferdighetsprøve, og bestått prøve kvalifiserer til Brattkort eller Topptaukort. Merk deg at det er instruktørens helhetsvurdering av ditt sikringsarbeid som er grunnlaget for om du består eller ikke. Med et sikringskort har du mulighet til å selv sikre andre på nesten alle klatreanlegg i Norge.

Pris for prøven: Hvis du har gjennomført innføringskurs via Klatreklubben Ålesund, er én prøve inkludert i kursavgiften. Utenom dette koster det 100,- for gjennomføring av prøven for topptaukort, 150,- for gjennomføring av prøven for brattkort. Betales via Vipps (#112 120), kvittering må vises til instruktør.

Pris for registering: Det koster kr 200,- å registrere et nytt topptau-/brattkort hos NKF via https://www.brattkompetanse.no/ (nasjonalt system). Begge kortene er i utgangspunktet digitale, men om du vil ha et fysisk kort kan du bestille det for kr 100,- (i tillegg til registrering). Du betaler direkte til NKF.

Brattkortvideoen: https://klatring.no/brattkortvideoen

http://https://www.youtube.com/watch?v=7KzhBoks5Sk

Bestemmelser for Brattkort / Topptaukort:  https://klatring.no/bestemmelser-for-nye-sikringskort

Brattkortprøven: https://klatring.no/brattkortproven

Topptaukortprøven: https://klatring.no/topptaukortprove

Strykfeil: https://klatring.no/strykfeil

Ansvarserklæring: https://klatring.no/ansvarserklaering