Sikringskortprøve

Brattkort og Topptaukort

For å ivareta sikkerheten ved innendørs tauklatring har NKF en sertifiseringsordning for sikrere. Begge sertifiseringene er basert på en ferdighetsprøve, og bestått prøve kvalifiserer til Brattkort eller Topptaukort. Merk deg at det er instruktørens helhetsvurdering av ditt sikringsarbeid som er grunnlaget for om du består eller ikke. Med et sikringskort har du mulighet til å selv sikre andre på nesten alle klatreanlegg i Norge.

Pris for prøven: Hvis du har gjennomført innføringskurs via Klatreklubben Ålesund er én prøve inkludert i kursavgiften. Benytt rabattkoden du fikk tildelt ifbm. med kurset. Om du ikke har gjennomført innføringskurs hos oss koster det kr. 150,- for et forsøk på topptaukortprøven og kr. 200,- for et forsøk på brattkortprøven. Betaling og påmelding gjøres via: «Påmelding til prøve»

Etter prøven: Dersom du består prøven må du registrere ditt topptau- eller brattkort hos NKF sin digitale database via https://www.brattkompetanse.no/ (nasjonalt system). Dette har en administrasjonskostnad på kr. 300,- som betales via brattkompetanse.no. Både topptaukort og brattkort er i utgangspunktet digitale, men om du vil ha et fysisk kort kan du bestille det for kr 100,- (i tillegg til administrasjonsgebyret). Du betaler direkte til NKF.

Dersom du ikke består prøven vil du få tilbakemelding fra sensor om hvilke feil du har gjort som førte til stryk. Du må deretter fortsette å øve og kan melde deg opp til en ny prøve ved neste anledning. Om du har deltatt på kurs hos oss er første forsøk på topptaukort-/brattkortprøve inkludert i kursavgiften, men ved flere forsøk må man selv dekke påmeldingsavgiften på kr. 150- / 200,- for neste forsøk på prøven.

Brattkortvideoen: https://klatring.no/brattkortvideoen

http://https://www.youtube.com/watch?v=7KzhBoks5Sk

Bestemmelser for Brattkort / Topptaukort:  https://klatring.no/bestemmelser-for-nye-sikringskort

Brattkortprøven: https://klatring.no/brattkortproven

Topptaukortprøven: https://klatring.no/topptaukortprove

Strykfeil: https://klatring.no/strykfeil

Ansvarserklæring: https://klatring.no/ansvarserklaering