Brattkort

Grunnkurs inne – Innføringskurs dag 2. Klatring på led.

Et kurs som lærer deg enkel klatreteknikk, hvordan ta vare på din egen og medklatreres sikkerhet, og gir deg et godt grunnlag for å ta brattkort.

Innhold: 

Her lærer vi deg det som skal til for å kunne klatre på led (det å klatre som førstemann opp med tauet), samt det å kunne sikre andre som klatrer på led på en trygg og god måte. Kurset er ett påfølgingskurs til innføringskurs dag 1, topptau, eller for de som allerede kan sikre trygt på topptau. Kurset prioriterer sikring og klatring på led. Kurset gjør deg godt rustet til å gå opp til brattkortprøve.

Utstyr:
Du trenger ikke å ha eget klatreutstyr for å delta på dette kurset, vi låner deg det du trenger. Vi anbefaler allikevel deltagere på kurset å investere i eget utstyr før kurset, slik at du blir kjent med ditt personlige utstyr under veiledning av instruktør.

Det du trenger er;
Klatresele (også kjent som sittesele eller sportsklatresele)
skrukarabin med taubrems (ikke assisterende, eks Gri-Gri eller lignende)
Klatresko og kalkpose m/kalk (ikke nødvendig, men anbefales på det sterkeste)

Aldersgrense:

Du må ha fylt 13 år. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Deltagere under 16 år må ha tidligere klatreerfaring og vise seg skikket til å ta kurset.

Utsnitt fra NKF sitt reglement som vi følger: «Kort skal ikke utstedes til barn under 13 år. Mindreårige mellom 13 og 18 år som demonstrerer tilstrekkelig modenhet og sikkerhetsinnsikt kan, etter grundig vurdering og foresattes samtykke, godkjennes for kort. Før fylte 18 år er foresatte ansvarlige for at innehavere av kort holder kunnskapen ved like. »

Test: Rundt 14 dager etter endt kurs blir det satt opp en topptau-/brattkorttest hvor deltakerne kan gjøre ett forsøk på å ta prøven.

Pris: 800,-.

  • Prisen inkluderer en brattkortprøve.
  • Prisen inkluderer ikke kostnaden (200,-) for å bestille topptaukort fra NKF via brattkompetanse.no

Avbestilling:

  • Ved avbestilling 14 dager før kursstart, vil 100 % av kursavgiften bli refundert.
  • Ved avbestilling innen 7 dager før kursstart, vil 50 % av kursavgiften bli refundert.
  • Ved avbestilling med mindre enn 7 dager før kursstart, vil 0 % av kursavgiften bli refundert.

Påmelding: https://www.klatreklubben.no/produktkategori/kurs/

Info fra Norges Klatreforbund: