Bli instruktør!

Vi ser hele tiden etter personer som kan arbeide for å gi bedre tilbud til klatrere i vårt område. Kanskje ønsker du å få erfaring som instruktør?

Det blir fremover holdt fokus på kompetanseheving av klubbens medlemmer og spesiellt på å kurse opp til Klatreleder Inne. Med det kurset har du tatt første steget i NKF sin utdanningsstige. Du vil da være istand til å holde innføringskurs og lede aktiviteter for personer som ikke tidligere har klatreerfaring. Menneskene du møter vil ha varierende erfaring med høyder og klatring. Det blir veldig ofte din jobb å sørge for at møtet med klatring blir en kjekk opplevelse.

Som instruktør får du også muligheten til å påvirke hvilke kurs klubben skal prioritere. I enkelte tilfeller vil klubben dekke kursene helt, mot at du holder et kurs eller to for klubben. På grunn av ubeleilig arbeidstid, er alt arbeid som instruktør for klubben vår lønnet, også «pliktkursene». Lønnen er utelukkende tiltenkt som en påskjønnelse for belastningen med kveld/helgearbeid.

Kursene planlegges av daglig leder, men det er opp til deg som instruktør å velge ut hvilke kurs du ønsker å instruere på. I utgangspunktet lages kursplanen for 6 måneder av gangen, så det skal være god tid til å planlegge for medlemmer og instruktører.

Alle instruktørene har forskjellig utgangspunkt for å arbeide med klubben. En Klatreleder Inne vil lede prøv klatring, topptaukurs, ledkortkurs samt være istand til å lede organisert aktivitet ved f.eks. utleie. Trener I vil utdanne Klatreleder Inne og arbeide med å starte nybegynnergruppe. Trener II retter seg mot de som har klatret en stund, men kanskje har stagnert i klatringen. Øvelsene vil være mer tekniske og deltagerne mer fokusert på progresjon. Sport I instruktører holder Inne-til-ute kurs og tar deltagere med ut på aktiviteter / klatrefelt.

Ruteskruere er ansvarlig for å sette nye ruter i samarbeid med Inneansvarlig, planlegge konkuranser og generellt klatre mye. Om du ønsker å dra igang en gruppe som aktivt arbeider med dette, ta kontakt! Her blir det mulig å påvirke klubben veldig mye!

Som bonus, har du tatt Trener I kurs eller høyere, vil du kunne arbeide som klubbutvikler for NKF (søknad må selvfølgelig sendes til de). Om du blir engasjert der får du muligheten til å arbeide i et gitt område med klubbutvikling for NKF.