Info om «Prøv klatring»

Gladmelding: Vi har fått innvilget nye midler fra Ålesund idrettsråd og Møre og Romsdal idrettskrets til vårt prosjekt «Prøv klatring» hvor barn mellom 6-18 år kan klatre gratis hver søndag fra kl. 12:00 – 14:00. Dette gjør at vi kan videreføre tilbudet i perioden 2. juli – 17. desember 2023.

Vi forsøker denne gangen en ny påmeldingsløsning slik at instruktørene lettere har oversikt over hvor mange som er påmeldt hver gang. Påmelding via: https://alesund.friskus.com/events/afdb6a62-0ac5-4b12-a0a8-f54e9e56c907

Velkommen til klatreveggen!

PS! Voksne kan også forsøke klatring, men betaler drop-in pris. Barn under 6 år har vi dessverre ikke utstyr til.


Hva er «Prøv klaring»?

Ønsker du å forsøke klatring, men mangler Brattkort og kjenner ingen som kan være med deg i klatreveggen? Da er vårt tilbud «Prøv klatring» perfekt for deg! Hver søndag fra kl. 12:00 har du nå anledning til å komme til klatreveggen vår og forsøke klatring. Her vil du møte instruktører som jobber for Klatreklubben Ålesund og som kan sikre deg slik at du kan prøve klatring. Instruktørene hjelper deg med å finne riktig utstyr og det eneste du behøver å gjøre er å melde deg på et ledig tidspunkt og møte opp ved klatreveggen i klær som er gode å bevege seg i. Resten tar instruktørene seg av. Tilbudet er gratis for barn og unge i alderen 6-19 år, men voksne betaler drop-in pris (kr. 120,- for ikke-medlem og kr. 100,- for medlem). Hovedinngangen til SBM-Arena ofte stengt, så vi anbefaler å benytte vår inngangsdør som er på baksiden av hallen.


Bakgrunn for tilbudet
Klatring er populært for tiden og Klatreklubben Ålesund (KKÅ) får med ujevne mellomrom henvendelser fra personer som ønsker å forsøke klatring, men som verken har det nødvendige utstyret som trengs for å drive med klatring eller har den nødvendige kunnskapen og kompetansen som kreves for å ivareta sin egen og andres sikkerhet. For å klatre på høyere vegger bruker man tau som sikring og man har en partner som sikrer en (kalt «sikrer»). Man må selv stille med nødvendig utstyr (klatresele, klatresko, tau, taubrems og karabin) eller leie dette. Den som skal sikre må ha opplæring i korrekt sikringsteknikk for å kunne gjøre dette på en trygg måte. Et krav for å benytte vårt klatreanlegg er derfor(i likhet med de fleste andre norske klatreanlegg) at man må ha Topptaukort eller Brattkort, eller i det minste være i følge med noen som har dette. Dette kravet gjør dessverre at enkelte som er nysgjerrig på klatresporten aldri får forsøke klatring ettersom de ikke kjenner noen med Brattkort eller Topptaukort.

For å kunne tilby flere muligheten til å prøve klatring har Klatreklubben Ålesund søkt Ålesund idrettsråd, Møre og Romsdal idrettskrets og Sparebanken Møre om midler til å opprette et tilbud vi har valgt å kalle «Prøv klatring». Idéen er at til et fast regelmessig tidspunkt vil KKÅ stille med utstyr og instruktører som har Brattkort og som vil være tilgjengelig for de som ønsker å forsøke seg på klatring. Målgruppen for et slikt tilbud er barn, unge og voksne som er nysgjerrige på klatresporten og som ønsker en introduksjon til sporten uten å melde seg på en fast treningsgruppe eller gjennomføre et sertifiseringskurs før de har fått forsøke aktiviteten noen ganger.