Kursdatoer for våren 2022

Det nye klatreåret har rukket å bli to uker gammelt og vi har allerede fått gjennomført et innføringskurs. Dette semesteret planlegger vi å arrangere innføringskurs en gang i måneden og på følgende datoer er det planlagt innføringskurs hos Klatreklubben Ålesund:

  • 7. og 8. januar
  • 11. og 12. februar
  • 11. og 12. mars
  • 8. og 9. april
  • 6. og 7. mai
  • 10. og 11. juni

Alle innføringskursene består av to dager(fredag kl. 17:00 – 21:00 og lørdag kl. 09:00 – 14:00). På første kursdag lærer du alt du behøver for å kunne klatre og sikre på topptau (klatring på tau som allerede henger fra toppen av klatreveggen). Kursdag 1 består av fire timer hvor du lærer å bruke nødvendig klatreutstyr, du får en kort innføring i klatreteknikk og du lærer hvordan man sikrer på topptau. Innholdet på kursdag 1 gir deg et godt grunnlag for å ta topptaukort. På andre kursdag lærer du alt du behøver får kunne klatre og sikre på led (man tar med seg tauet fra bakken og fester seg i mellomforankringer på vei oppover klatreveggen). Når du har fullført kursdag 2 har du et godt grunnlag for å ta brattkort. Felles for begge kursdagene er et fokus på hvordan du tar vare på din egen og andre klatrere sin sikkerhet.

PS! Kursdag 2 bygger videre på kunnskapen man tilegner seg på kursdag 1 så vi anbefaler at man gjennomfører kursdag 1 før man deltar på kursdag 2. Om man ikke har anledning til å gjennomføre begge kursdagene den samme helgen kan man gjennomføre kursdag 1 en helg og kursdag 2 på en senere helg.

Påmelding til kurs kan gjøres ved å klikke her

Velkommen til innføringskurs hos Klatreklubben Ålesund!