Klubben og styret trenger din hjelp! :)

Hei, og takk for at du tar deg tid til å lese!

Klatreklubben Ålesund er inne i en periode med rivende utvikling. Vi skal bygge ny hall (ferdig forhåpentligvis 2020), utvide daglig leder-stillingen, og forhåpentligvis få et større klatremiljø i Ålesund. Vi i styret rekker beklageligvis ikke over alt vi skulle ønske, derfor lurer vi på om noen der ute kan hjelpe oss med å gjøre klubben bedre for deg og alle andre.
Under lister vi opp ting vi trenger hjelp til. Om du kan bidra, trenger du ikke gjøre alt alene. Håpet vårt er at vi kan få mange til å gjøre litt. Da blir ikke oppgavene så store og vi får mange som støtter opp om hverandre!

Hjemmesiden

Vi har per idag en hjemmeside som fungerer kjempebra. Det er lett å legge ut informasjon på siden, kan du å skrive i Word eller tilsvarende kan du også å publisere på hjemmesiden vår. Vi skulle veldig gjerne hatt noen til å hjelpe oss med å holde den oppdatert, skrive om de aktivitetene som foregår i klubben, ta noen bilder, kanskje publisere klatrenyheter fra Norge / Verden?
Kanskje sitter du på bilder og informasjon om starten på Klatreklubben? Det er ganske mange personer som har donert tusenvis av timer med hard innsats for å bygge opp klubben vi har idag, og vi bør alle være takknemmelig for den tiden de har brukt. Dette er informasjon flere burde få lest om!
Det kan også være så enkelt at du tar bilder av klatreturer du er på rundt om i Norge og skriver en liten rapport. Det hadde faktisk vært kjempefint for klubbens medlemmer å se hva du gjør i sola når det regner i Ålesund!

Den trenger også en ganske grundig rydding og omstrukturering. Så, har du peiling på slikt og vet hvordan en hjemmeside skal se ut i 2017…

Klatrefører

Om du har klatret litt og vært ute i vårsolen nå, har du kanskje støtt på problemet med at klatreføreren vår på hjemmesiden mildt sagt er lite optimal. En del av den har eksistert i nåværende form siden omtrent de første digitale kameraene kom på markedet. Ære være de som laget den i sin tid, den har gjort mye for lokal klatring.

Tommy Skeide i klubben arbeider per idag med en fører med hovedvekt på Molladalen. Han har i den forbindelse avfotografert en del av klatrefeltene våre og han vil etterhvert trenge hjelp fra klatrere med kjennskap til ruter, boltere, førstebestigere og artige anektdoter. Hvis vi kan hjelpe til her med informasjon, vil klubben kunne publisere føreren for boltfeltene våre på hjemmesiden. Tommy tar nok kontakt direkte, men føler du at du har noe å bidra med kan du godt kontakte oss i styret så videreformidler vi så snart han er klar til å ta imot hjelp.

Klatrefelt

Vi har mange aktive medlemmer som stiller på dugnad for å klippe kratt og fjerne lyng. Dette er kanskje den enkleste oppgaven å hjelpe til med også. Du kommer langt med å ta med en hagesaks i klatresekken for å fjerne litt buskas her og der. Kanskje også når du rappelerer ned en rute. For eksempel kan fjellveggen der Fineruta ligger renskes og beskjæres. Slik blir det bare bedre klatring av! 🙂
Bolting og vedlikehold har feltene våre også behov for. Klatreklubben har både slagbor og bolter i kilovis, men vi mangler boltere! Det kreves litt forkunnskap og kyndighet for å bolte slik at ruten holder i mange år, så dette er ikke for alle. Det vi er ganske sikker på, er at om du har lyst finnes det alltids noen som vil lære deg håndtverket. Klatreklubben har også kjøpt inn arbeidsseler slik at dette kan gjøres mest mulig komfortabelt og sikkert. Du skal ikke slite ut privat utstyr for å hjelpe klubben!

Nybegynnergruppe / treningstilbud

Er du sosial? Liker å omgås andre og hjelpe folk igang med hobbyen din? Det har lenge vært etterspurt et tilbud til nybegynnere i klubben. Mange kommer på kurs, men de kommer kanskje alene. Helt hvordan dette skal løses, vet vi ikke. Men vi må prøve! Kanskje vil du ilag med andre være den forlengede armen til sosialansvarlig i styret og ha en fast dag hvor en/flere stiller og tar imot nye klatrere, viser de ruter og får de i kontakt med andre klatrere på samme nivå. Du skal ikke være trener, men det skal sies at man lærer utrolig mye av å forsøke å forklare andre hvordan man klatrer. Vi kan garantere at du vil bli en bedre klatrer selv!

“Åpen post”

Har du en god ide til noe klubben bør gjøre annerledes? Eller noe vi ikke har tenkt på i det hele tatt? Klatreklubben er en demokratisk klubb og vi i styret mener at alle skal få lov å bidra på sin måte! Så har du en god ide, ta kontakt med oss i styret så får vi det sikkert til!
Føler du at du kan bidra, ta kontakt! Nok en gang, tusen takk for at du tok deg tid til å lese.
Hilsen
Styret i Klatreklubben Ålesund