Viktig informasjon om utendørs sportsklatring

Strålende maivær har gitt oss en pangstart på utesesongen vi sjeldent opplever på sunnmøre. Det er derfor ekstra viktig at du sjekker fastmontert utstyr når du er ute å klatrer. Med fastmontert utstyr sikter vi til hengere, bolter og rapellfester på sportsruter.

Idag løsnet siste klipp på Johnny Dag Natt i hola og falt til bakken. Heldigvis hadde klatreren etablert toppankeret og alt gikk bra.

Det er en viktig påminnelse til oss alle om å utvise ekstra forsiktighet nå som vi kommer ut fra en trygg hall til naturen som ved vann og frost hele tiden endrer både fjell og utstyr.

Ta derfor med en fastnøkkel størrelse 17 og heng den på selen din når du klatrer. Det kan være at din innsats redder helsen til deg selv eller de som kommer etter deg. Klubben har også et rapportskjema for dårlige bolter hvor vi forsøker å få byttet etter beste evne. Ved farlige tilstander vil vi og publisere informasjon om enkeltruter og et nytt varsel når det er utbedret.

Merk at skiven mangler og må erstattes. Det anbefales naturlig nok ikke å lede ruten før dette er utbedret!