Barneveggen er åpnet!

Klatreklubben hadde åpen dag idag og mange store og små var samlet til en heller uhøytidelig og delvis uoversiktlig åpning av den nye klatreveggen vår. Køutfordringer dempet heldigvis ikke på klatregleden for de mange fremmøtte!

Litt om den nye veggen:

 • 70 m2 loddrett klatreflate, rettet primært mot barn
 • Ca 9,6 meter høy
 • 7 samtidige topptau
 • Kun topptau, ingen ledmuligheter.
 • God adgang fra bakside til å henge opp tau.

Iløpet av dagen fikk vi mye spørsmål om klatring for barn, og her vil jeg forsøke å svare på noe;

 • Hva må vi ha for å klatre og når kan vi klatre?
  • Klubben har opphengt topptau i betjent åpningstid og vi leier ut utstyr. For øyeblikket har vi kun klatreseler og bremser, men vi håper på å få utvidet tilbudet etterhvert med klatresko. Ønsker dere å kjøpe eget utstyr, kan dette enten handles lokalt på Platou eller XXL, på nettet kan dere handle hos vpg.no eller fjellsport.no. Alle de har godt utvalg av utstyr til store og små.
  • Barn under 15 må per idag følges av voksne. Voksne som sikrer må ha et av tre sikringskort; Topptaukort, Ledkort eller det gamle Brattkortet. Vi holder innføringskurs på Topptau og Ledklatring. Skal du kun sikre barn / voksne på topptau, kan du ta Topptaukort. Ledkort anbefales for voksne som selv ønsker å klatre ilag med andre.
  • Topptau blir for øyeblikket kun hengt opp i åpningstidene våre pga sikkerhet i hallen. Her må vi undersøke om vi kan finne en tilfredstillende løsning som åpner for at innehavere av topptaukort kan besøke og klatre i anlegget utenom betjent åpningstid.
 • Barnegruppe? Ungdomsgruppe?
  • Per idag har vi ikke et slikt tilbud, men vi arbeider med å etablere tilbud til unge og nye klatrere. Det avholdes et åpent møte i klatreklubben 4. februar hvor vi håper på å få etablert tilbudet! Kom på møtet og bli med, så får vi laget et ordentelig tilbud! Vi trenger både erfarne foreldre som kan kurses opp til å ha hovedansvar for gruppen og foreldre som kan bidra med sikring.
  • Opplæring / kursing vil bli prioritert til de som kan bidra på et slikt tilbud.

Vi håper de som besøkte oss idag hadde det kjekt og vil komme flere ganger! 🙂