Topptaukort

Innføringskurs dag 1. Topptau.

Topptaukurs er første del av NKF Grunnkurs. Topptaukurs kvalifiserer for Topptaukort.

Innhold: 
Her lærer du det grunnleggende for å kunne klatre og sikre andre på topptau (å klatre med tau som allerede henger i veggen). Vi vektlegger det vi kaller håndverket i klatring – det som har å gjøre med sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid.

Kurset er godt egnet for deg som vil finne ut om klatring er noe for deg, og for foreldre som ønsker å sikre barn. Kurset kvalifiserer til å ta Topptauprøven. Med Topptaukort kan du når som helst bygge på med innføringskurs dag 2, brattkort, for å skaffe kompetanse til å gå opp til brattkortprøven.

Utstyr:
Du trenger ikke å ha eget klatreutstyr for å delta, vi låner deg det du trenger.

Målgruppe:
Du må ha fylt 13 år. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Det trengs ingen klatreerfaring fra før.

Kursbevis:
Etter kurset får du et kursbevis som gir midlertidig adgang til å klatre i anlegget vårt i inntil 4 uker fra kursdato, slik at du kan øve før du melder deg på Topptaukortprøve.

Varighet: 
4-5 timer

Pris: 
800,-
*Prisen inkluderer en Topptaukortprøve.

PS. prisen inkluderer ikke kostnader for å bestille topptaukort, Prisen for dette er i 2019 kr 200. Mer informasjon om topptaukortet se: www.brattkompetanse.no

 

Tilgjengelige topptaukurs

 

Info fra Norges Klatreforbund vedr gjennomføring av grunnkurs inne: https://klatring.no/grunnkurs-inne