Battkort

Grunnkurs inne – Innføringskurs dag 2. Brattkort.

Et kurs som lærer deg enkel klatreteknikk, hvordan ta vare på din egen og medklatreres sikkerhet, og gir deg et godt grunnlag for å ta brattkort.

 

Innhold: 

Her lærer vi deg det som skal til for å kunne klatre på led (det å klatre som førstemann opp med tauet), samt det å kunne sikre andre som klatrer på led på en trygg og god måte.

Kurset er ett påfølgingskurs til innføringskurs dag 1, topptaukort, eller for de som allerede kan sikre trygt på topptau.

Kurset prioriterer sikring og klatring på led.

Kurset gjør deg godt rustet til å gå opp til brattkortprøve.

 

Utstyr:
Du trenger ikke å ha eget klatreutstyr for å delta på dette kurset, vi låner deg det du trenger.

Vi anbefaler deltagere på kurset å investere i eget utstyr før kurset, slik at du blir kjent med ditt personlige utstyr under veiledning av instruktør.

Det du trenger er;
Klatresele (også kjent som sittesele eller sportsklatresele)
skrukarabin med taubrems (ikke assisterende, eks Gri-Gri eller lignende)
Klatresko og kalkpose m/kalk (ikke nødvendig, men anbefales på det sterkeste)

 

Målgruppe:
Du må ha fylt 13 år. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Deltagere under 16 år må ha tidligere klatreerfaring og vise seg skikket til å ta kurset.

 

Kursbevis:
Etter kurset får du et kursbevis som gir midlertidig adgang til å klatre i anlegget vårt i inntil 4 uker fra kursdato, slik at du kan øve før du melder deg på brattkortprøven.

Pris:

800,-
*Inkluderer en brattkortprøve

PS. prisen inkluderer ikke kostnader for å bestille brattkort, Prisen for dette er i 2019 kr 200. Mer infor omm brattkortet se: www.brattkompetanse.no

 

Tilgjengelige ledkortkurs

 

Info fra Norges Klatreforbund: https://klatring.no/grunnkurs-inne