Barneklatring

Stengt for sesongen! vi starter på ny til høsten!   Vi ønsker flere instruktører til høsten!

Kriterier for deltagelse:

  1. Foreldrene(den som blir med på treningen) først gjennomføre min. topptaukurs eller kan dokumentere tilsvarende kompetanse.
  2. Melde seg/barnet/fam. inn som medlem i Ålesund Klatreklubb. Dette er et medlemstilbud og derfor må nye i denne gruppen melde seg inn i Klatreklubben Ålesund, via min idrett https://minidrett.nif.no/  250 for enkeltmedlem og 400 for fam.
  3. Betale medlemskap i barnegruppen (ordinert årskort/ halvårskort er ikke gyldig)

Klatring er i vinden for tida, og Klatreklubben har sett at det er stor interesse hos den yngre garde og foreldrene deres. Vi har derfor startet opp med organisert klatring for barn, der foreldrene deltar aktivt som sikrere. Klatring er en aktivitet som krever en-til-en sikring og oppfølging av barnet, og det stilles derfor noen krav også til den voksne.

Om du må ta et Topptaukort for å få nok kompetanse til å sikre ditt eget og andres barn, så står ledige kurs i kalenderen. Om det ikke står ledige kurs i kalenderen, så er det fordi vi ikke har frivillige instruktører som har tid til å holde kurs eller det foregår arr. i hallen som er i konflikt med å holde et kurs .

Av sikkerhetsmessige grunner kan hver voksen ikke ha med seg mer enn 2 barn på treningen. Instruktøren skal først og fremst trene barna, men har også ansvar for sikkerheten på treningene.

Om du lurer på om det er plass i denne gruppen http://www.klatreklubben.no/produktkategori/medlemskap/barnegruppa/  trykk på velg alternativ, og velg aldersgruppe og dag. Om det står ledige varer – er det ledig plass

Treningen består av oppvarming, styrketrening (kjerne-muskulatur), teori, praksis, fri-klatring og ut tøyning (1,5 time)

Vi har åpnet litt for prøvetime (Ved ledig kapasitet) send forespørsel om vi har kapasitet på e-post til barnegruppen     http://www.klatreklubben.no/om-oss/kontakt/

Treningstidene er som følger:

Mandag kl 1700-1830 Gruppe 1          6-9   år Onsdag kl 1700-1830 Gruppe 3       6-9   år
Mandag kl 1830-2000 Gruppe 2          9-14 år Onsdag kl 1830-2000 Gruppe 4       9-14 år

Pris per deltagende barn er 800,- for halvåret (Sept-Des, Jan-Aug) og treningene vil følge skoleruta.
Gruppene vil være lukket og barneområdet er reservert til gruppene de dager de har trening.

Av utstyr, trenger deltagerne klatresko. Disse kjøpes hos din foretrukne sportsforetning. Vi anbefaler butikkjøp, da en får sjekke at skoen faktisk passer foten. Klatresko skal sitte godt på foten, men ikke så stramt at de hindrer barnet.

Vi anbefaler egen klatresele til barn og voksen, men Klatreklubben har utstyr til utleie (20,- pers). Det er viktig at barn og voksne utvikler eierskap til klatreutstyr og tar godt vare på det. Om klatring blir en lidenskap senere i livet, vil gode utstyrsrutiner være essensiellt for å komme trygt hjem fra fjellet.