Barneklatring

 

Hei og takk for fjoråret.
Kommende onsdag starter vi i gang med årets sesong.
Vi har diskutert frem og tilbake om hvordan vi skal få til kommende sesong og en beslutning er nå tatt.
Mandagsgruppen detter dessverre ut grunnet mangelen på trener. Jenny-Kristin Seth kommer til å bli hovedtrener.
Vi vet dette kommer til å påvirke en del, og vi beklager dette.
Vi synes selv at dette er leit, men vi har ikke fått tak i noen flere trenere.

Onsdagstreningene 2018:

Gruppe 1.
7-10. år
, foreldrene er tilstede å sikrer. Pålagt med topptaukortkort. (Eller påmeldt kommende kurs)

Gruppe 2.
12-15år og 10-12år erfarne barn.
Her er fokuset at de skal få kunne lære å sikre selv, klatre led og skape et miljø for ungdom.
Er avhengig av at noen av foreldrene (2) er tilstede under treningen. (Dette kan foreldrene rullere selv) Så det er pålagt at de har topptaukort, men en fordel med brattkort.
Barn fra 10-11 år må ha ledsager med brattkort.
Tenåring med erfaring kan ta brattkort når man er 13 år. Uten erfaring må man vente til man er 16 år
Aldergrensen er en veiledende vurdering der treneren tar siste beslutning.

Husk at foreldrene må ta topptaukort før de melder på barn i gruppen.

Kriterier for deltagelse:

  1. Foreldrene(den som blir med på treningen) først gjennomføre min. topptaukurs eller kan dokumentere tilsvarende kompetanse.
    (ledige kurs i kurskalenderen)
  2. Melde seg/barnet/fam. inn som medlem i Ålesund Klatreklubb. Dette er et medlemstilbud og derfor må nye i denne gruppen melde seg inn i Klatreklubben Ålesund, via min idrett https://minidrett.nif.no/  250 for enkeltmedlem og 400 for fam.
  3. Betale medlemskap i barnegruppen (ordinert årskort/ halvårskort er ikke gyldig)

Klatring er i vinden for tida, og Klatreklubben har sett at det er stor interesse hos den yngre garde og foreldrene deres. Vi har derfor startet opp med organisert klatring for barn, der foreldrene deltar aktivt som sikrere. Klatring er en aktivitet som krever en-til-en sikring og oppfølging av barnet, og det stilles derfor noen krav også til den voksne.

Om du må ta et Topptaukort for å få nok kompetanse til å sikre ditt eget og andres barn, så står ledige kurs i kalenderen. Om det ikke står ledige kurs i kalenderen, så er det fordi vi ikke har frivillige instruktører som har tid til å holde kurs eller det foregår arr. i hallen som er i konflikt med å holde et kurs .

Av sikkerhetsmessige grunner kan hver voksen ikke ha med seg mer enn 2 barn på treningen. Instruktøren skal først og fremst trene barna, men har også ansvar for sikkerheten på treningene.

Om du lurer på om det er plass i denne gruppen http://www.klatreklubben.no/produktkategori/medlemskap/barnegruppa/  trykk på velg alternativ, og velg aldersgruppe og dag. Om det står ledige varer – er det ledig plass.

Treningen består av oppvarming, styrketrening (kjerne-muskulatur), teori, praksis, fri-klatring og ut tøyning (1,5 time)

Vi har åpnet litt for prøvetime (Ved ledig kapasitet) send forespørsel om vi har kapasitet på e-post til barnegruppen     http://www.klatreklubben.no/om-oss/kontakt/

Pris per deltagende barn er 1200,- for halvåret (Sept-Des, Jan-Mai) og treningene vil følge skoleruta.
Gruppene vil være lukket og barneområdet er reservert til gruppene de dager de har trening.

Av utstyr, trenger deltagerne klatresko. Disse kjøpes hos din foretrukne sportsforretning. Vi anbefaler butikkjøp, da en får sjekke at skoen faktisk passer foten. Klatresko skal sitte godt på foten, men ikke så stramt at de hindrer barnet/ får vondt.

Vi anbefaler egen klatresele til barn og voksen, men Klatreklubben har utstyr til utleie (20,- pers). Det er viktig at barn og voksne utvikler eierskap til klatreutstyr og tar godt vare på det. Om klatring blir en lidenskap senere i livet, vil gode utstyrs rutiner være essensielt for å komme trygt hjem fra fjellet.