Barneklatring

Siden er under redigering! Endringer kan komme!

I år har vi flere grupper å koordinere, nybegynnere, nesten nybegynnere, noen som vil prøve en sesong til for å se, og noen som er super giret. Alle vil ha forskjellig behov, og derfor håper jeg dere forstår at vi prøver å koordinere dere lit

Vi ønsker at det er bare nybegynnere og nesten nybegynnere 6-9 år på mandager (1700- 1830)
Husk at foreldrene må ta topptaukort før de melder på barn i gruppen.

Mandag (1830-2000) 8/9 -14 år  

Onsdag (1700-1830) 6-9 år 

Onsdager 1830 til 2000 Ungdomsgruppen

Nytt av året er et pilotprosjekt der vi ønsker å utvikle et ungdomsmiljø. Her ønsker vi tenåringer.
Her kan det bli mulighet for å komme på ledkort nivå og selvstendig trening, om forutsetningene er tilstede. Det vil være mindre behov for foreldre, enn andre grupper der det er obligatorisk at foreldrene stiller.

 

Kriterier for deltagelse:

  1. Foreldrene(den som blir med på treningen) først gjennomføre min. topptaukurs eller kan dokumentere tilsvarende kompetanse.
    (ledige kurs i kurskalenderen)
  2. Melde seg/barnet/fam. inn som medlem i Ålesund Klatreklubb. Dette er et medlemstilbud og derfor må nye i denne gruppen melde seg inn i Klatreklubben Ålesund, via min idrett https://minidrett.nif.no/  250 for enkeltmedlem og 400 for fam.
  3. Betale medlemskap i barnegruppen (ordinert årskort/ halvårskort er ikke gyldig)

Klatring er i vinden for tida, og Klatreklubben har sett at det er stor interesse hos den yngre garde og foreldrene deres. Vi har derfor startet opp med organisert klatring for barn, der foreldrene deltar aktivt som sikrere. Klatring er en aktivitet som krever en-til-en sikring og oppfølging av barnet, og det stilles derfor noen krav også til den voksne.

Om du må ta et Topptaukort for å få nok kompetanse til å sikre ditt eget og andres barn, så står ledige kurs i kalenderen. Om det ikke står ledige kurs i kalenderen, så er det fordi vi ikke har frivillige instruktører som har tid til å holde kurs eller det foregår arr. i hallen som er i konflikt med å holde et kurs .

Av sikkerhetsmessige grunner kan hver voksen ikke ha med seg mer enn 2 barn på treningen. Instruktøren skal først og fremst trene barna, men har også ansvar for sikkerheten på treningene.

Om du lurer på om det er plass i denne gruppen http://www.klatreklubben.no/produktkategori/medlemskap/barnegruppa/  trykk på velg alternativ, og velg aldersgruppe og dag. Om det står ledige varer – er det ledig plass (høst 2017 er ikke klar enda)

Treningen består av oppvarming, styrketrening (kjerne-muskulatur), teori, praksis, fri-klatring og ut tøyning (1,5 time)

Vi har åpnet litt for prøvetime (Ved ledig kapasitet) send forespørsel om vi har kapasitet på e-post til barnegruppen     http://www.klatreklubben.no/om-oss/kontakt/

Treningstidene er som følger:

Mandag kl 1700-1830 Gruppe 1          6-9   år Onsdag kl 1700-1830 Gruppe 3       6-9   år
Mandag kl 1830-2000 Gruppe 2          9-14 år Onsdag kl 1830-2000 Gruppe 4       Ungdom

Pris per deltagende barn er 1000,- for halvåret (Sept-Des, Jan-Mai) og treningene vil følge skoleruta.
Gruppene vil være lukket og barneområdet er reservert til gruppene de dager de har trening.

Av utstyr, trenger deltagerne klatresko. Disse kjøpes hos din foretrukne sportsforretning. Vi anbefaler butikkjøp, da en får sjekke at skoen faktisk passer foten. Klatresko skal sitte godt på foten, men ikke så stramt at de hindrer barnet/ får vondt.

Vi anbefaler egen klatresele til barn og voksen, men Klatreklubben har utstyr til utleie (20,- pers). Det er viktig at barn og voksne utvikler eierskap til klatreutstyr og tar godt vare på det. Om klatring blir en lidenskap senere i livet, vil gode utstyrs rutiner være essensielt for å komme trygt hjem fra fjellet.